Creative at work?

Hade lite kul på jobbet idag, jag och Ruth!

Sleep over Thursday, Packing Friday, Flying Saturday

Igår sov jag över hos C! Kollade på massa House avsnitt och bara chillade, så nice!
Idag däremot är det packnings fredag! Åker till Croatia imorgon!
Ska bara ha med mig ett handbagage för mamsen har packat ner massa kläder från garderoben i Sverige. Det enda jag egentligen ska packa ner är, bikini, sandaler, underkläder och smink. Lätt packning är den bästa packningen ;)

Today´s Riddle

Det var väldigt lugnt på kontoret idag så en coach på jobbet skickade ut dagens kluring till alla länders team.
Bara för att vi skulle kunna aktivera våra små hjärnor och slå våra kloka huvuden ihop.

Kan någon lösa det så som Mike The Bike gjorde (med hjälp av vår kära vän google)

 


Calm wednesday

Det var helt galet vad jag var trött igår!
Jag stängde av tröttheten medan jag var på jobbet men så fort jag slutade så gick det inte att hålla ögonen öppna. Jag sov hela tågresan hem och när jag kom in i lägenheten gick jag direkt in till mitt rum la mig på sängen och sov i två timmar. Vaknade utvilad, la in kläderna i tvättmaskinen, sminkade mig lite så att jag såg någorlunda representabel ut, tog cyckeln och cycklade till Christian!
Väl hemma hos honom gjorde vi hur mycket pasta som helst, det blev till och med över till mig för lunch idag :) Sen la vi oss på sängen och började kolla på House från säsong 1. Den serien är sååå bra!

Funny Tuesday

Igår var vi ute och firade Ruth (hon har inte fått något smeknamn än, kom med förslag) för att hon var så duktig på sina test! :)
Diecy´s är en klubb som har öppet varje tisdag. Varenda tisdag (inte för att jag är där varje tisdag) är det smockat med folk! Klubben har 3 våningar och varenda våning är full! Helt galet.
Men stället rekomenderas starkt, bra musik, unga människor och endast 2 euro per drink.
Vi testade om vi kunde komma till VIP våningen.
Sa att vi var uppsatta på listan för HP och vips fick vi lite stämplar.
Testade vår tur igen och kollade om vi kunde komma upp till VIP:s VIP och vips så var vi högst upp på stället!
Sen var det dags för hemgång!

Fold story

Idag har varit rätt lungt på kontoret! Därför underhöll vi oss med lite traditonella viksagor :)
Det går ut på att varje person ska skriva två meningar och sedan skicka över pappret där den andra personen bara ser sista meningen och så håller man på så.
Detta blev resultatet:
AV: Jonas, Andreas, Peter, Ruth och mig själv ;)

Gourmet Burger Kitchen

Igår efter träningen mötte jag upp söta Rebecca.
Hon flyttar tillbaka till Sverige nästa vecka för att börja plugga så vi hade en "hej då" middag bara vi två eftersom jag åker till Kroatien på lördag!
Vi var på Gourmet Burger Kitchen som ligger på Grafton Street. Jag gillar verkligen det stället, inte så dyrt och jätte goda burgare. Eftersom vi hade tränat ville vi fortsätta vara duktiga och beställde hamburgare utan bröd. Hur gott som helst för man fick mer sallad då och någon röra på hamburgaren!
BBQ Burger Mexican Burger

Ruth 100%

Igår hade Ruth (tjejen som jag har tränat i två veckors tid) sina live test igår. Hon fick 100% rätt på alla tre testen!
Coacherna sa att det var första gången en nykomling fått 100% rätt på alla tre testen! De sa även att jag borde fundera på att bli tränare.
Jag är så stolt över dig Ruth! Idag ska vi ut och fira detta =)

The weekend 29-31

Den här helgen har varit grymt bra!
Vi tar den i bilder ;)
FREDAG
I fredags var det Filips födelsedag och då var vi ute och åt på ett ställe som heter Dillinger. En rätt fräck restaurang, den hade plåtbord och väggarna var stora griffel tavlor som de hade skrivit upp menyerna på. Jag gillar när en restaurang blandar rå inredning med mysigt ljus.
LÖRDAG
Wiklow mountain
Det tog ungefär 3 timmar att gå upp och ner för det där berget! Var helt slut efteråt.
Men det var väldigt häftigt att vara på toppen för man såg ut över hela Dublin och lite till!
När vi kom ner för berget tog vi första bästa taxi till det stora varuhuset Dundrun och beställde varsin hamburgare och sen lite glass på det ;)
SÖNDAG
I söndags tog vi det väldigt lungt, träningsvärken i rumpan efter vandringen i lördags var ingeting att leka med!
Vi gick till phoenix park för att kolla på lite häst polo och läsa i solen.
Sen gick vi och åt på Havana, på George Street
Lite milkshakes på det
Bio på det och helgen var komplett!
Den här filmen var galet rolig! Jag skrattade så himla mycket, den ska ses fler gånger!

My precious bags

Som alla i min omgivning kanske vet så syr jag väskor. Eller jag gjorde i alla fall det. Jag höll på att starta ett företag och skulle börja seriöst med detta, jag bloggade om väskorna och allt. Sedan efter att jag fick jobb när jag var klar med utbildingen fanns det inte tid att fortsätta med dessa kära väskor.
Min blogg som jag hade har nu legat nere i ca 1 år eller 2 men så såg jag idag att någon hade kommenterat i den:
Hur kul är inte det här :D. Jag svarade de och tackade för intresset men att jag inte har den tiden just nu att lägga ner på dessa väskor som behövs men att jag gärna återkommer när jag har börjat jobba med de seriöst igen.
Man blir så glad när någon gillar det man själv har lagt ner så mycket tid på ;)

The Porterhouse

Igår var jag med två kompisar på "The Porterhouse", det är en stor pub som ligger i Tempelbar området.
De är specialister på öl, de har ca: 250 olika sorters öl om inte mer! Jag som hatar öl tog den här chansen att hitta min favvo öl. Och jag lyckades ;) Mongozo Coconut! Såå god öl från Belgien!
Menyn med alla ölsorter!
Alla väggar var fyllda med oöppnade ölflaskor
Hallon öl & Honungs öl
Chocklad öl & Cocos öl
Det finns massor med öl att utforska ;)

The Bridge

Igår var jag ute och med två kompisar, Mimmi och Anna! Det var jätte mysigt!
Vi prövade en restaurang som ingen av oss hade varit på, mer spännande så. Det var en liten restaurang som ligger rätt gömt. De hade hur god risotto som helst och efterätten ska vi inte ens prata om :p

Bye Bye Cissi!! :(

Idag är sista dagen för Cissi på HP! Efter att Cissi har slutat för dagen så har alla slutat som skulle sluta för sommaren och kvar är de nya, inklusive jag själv då!
Kommer sakna dig massor Cissi!!!
Good times :)

Checked in!

Nu har jag checkat in på mitt flyg :) Jag är egentligen väldig tidig med incheckningen eftersom jag inte åker förrän 30 Juli, nästa lördag! Men känner jag mig rätt så kommer jag glömma bort det senare och göra det i panik kvällen innan. Flyget åker till Croatia!!


Hot chocolate, love it!

Jag fasade för detta!
Jag har gått förbi den där jäkla maskinen flera gånger och envisats med att ta kaffe för jag visste att om jag provade varm chokladen så skulle jag bli fast!
Igår provade jag varm chokladen. Jag är fast. Det är så lätt att ta när det inte kostar någonting, inte bra!

Calm weekend = ruff start

Eftersom helgen var så lugn hade jag massvis med energi på måndagen!
På förmiddagen tränade jag den nya tjejen, Ruth. Som är jätte duktig =) och efter lunch var jag själv på träning inför bytet till det nya teamet. Träningen var jätte rolig, det känns jätte kul att få börja jobba med det! Jag vill bara gå över dit nu på en gång och starta igång :p
Check list från igår efter jobbet:
Efter att jag lagade maten  kyckling med pasta, blandat med pesto och creme fraiche (lr hur det nu stavas) var det dags för en film.  Ice Age 3 stod på film listan :) Älskar Ice Age filmerna, så himla roliga!

Calm weekend!

Denna helgen har varit lung, så himla skönt!

Fredag
Dock började inte min fredag så bra! När jag steg av tåg stationen för att ta min cyckel så såg jag att någon hade varit där och pillat på den!! De hade tagit bort en skruv som håller upp sätet, jäkla knackers (små irländska satungar runt 12-16år) eftersom jag har en hopfällbar cyckel så är ju denna skruv lite speciell! Förstår inte vad de skulle med den till!!
När jag hade gått hem med cyckeln så lagade jag lite mat snabbt för att sedan packa ihop grejerna för att åka till Christian. Vi gick hem till en kompis och åt thaimat och drack lite vin. De andra fortsatte vidare men jag och C gick hem till honom och kollade på film hehe party poopers? =)


Lördag
Älskar lördagarnas matmarknad!
Den här gången provade jag "Health Kick" smoothiesen. Det var dock inget bra val, den smakade tvål blää..
Morot, äpple och ingefära är ingen bra kombo!!

Sen köpte vi varsin fajitas och gick till kanalen och åt den i solen :)
Den bruna röran som inte ser så smaskig ut är jätte god! Det är någon bönröra!


Sen var det dags för mig att gå och fixa min cyckel!
De var jätte snälla! Han hittade vilken del jag skulle ha, satte dit den, pumpade mina däck och dammade av cyckeln så att den glänste lite. Jag frågade när han var klar hur mycket jag blir skyldig honom? Han skakade på axlarna och sa "Eh, 3euro".
Nu är min lilla bike återställd och jag kan använda den igen!
Älskar den! Den ser helt söndrig ut när den är hopfällbar :p
Vädret slog om helt på eftermiddagen och det började spöregna och det slutade inte!
Ett bio väder helt enkelt! Så istället för stake saturday blev det cinema saturday, vem sa att man inte kan flytta om traditioner lite hur man vill :P
Det blev:
Jag har sett första filmen och nu då sista haha.. Jag gillade verkligen sista filmen det var riktigt bra, jag ska nog se de andra filmerna också någon dag =)
Man kan köpa lite vad som helst på bion. Marcus köpte en jätte korv!! Största jag sett!
Söndag
Detta var regnets dag...
Jag och Christian gick ner till stan för att hitta en bok till mig att läsa, köpte boken "Jimmy Choo Story" verkar bra :) Sedan åt vi jätte goda creps med gravad lax och någon sås på mmmmm!
Efter det gick vi till de har såååå himla god choklad här!
Sen gick vi hem till C och åt choklad och läste våra böcker, myyys!


Söndag

I söndags hade Kristina och Cecilia deras hejdå middag eftersom båda ska flytta hem till Sverige. Kristina sitter nog redag på planet as we speak och Cissi åker hem nästa söndag :(
De valde iaf bästa stället att ha hejdå middag på, Market Place, så himla god tapas! Vi var jätte hungriga allihopa och de kom bara in med mer och mer tapas.
Det kom in mer tallrikar med mat efter detta men jag var så hungrig och ville pröva allt så fotningen kom lite åt sidan!
Sangriiia :) såå gott!
Man har alltid en extra mage för lite efterrätt!
Pannacotta för Annelie och varm smuldegspaj med blåbär och något mer för mig =)

Sverige ledigt Dublin ledigt

Idag har varit den absolut segaste dagen sen jag började på HP. Alla företag i Sverige verkar ha semester och då är det vääldigt lungt för oss här på svenska desket. Alla säger att vi borde njuta av den här tiden för från augusti månad kommer det vara galet mycket att göra.
Efter att ha varit här i två månader nu har jag redan fått en ny tjej att träna upp :) Man märker verkligen hur mycket man själv kan när man får träna någon! Hon ska ha sitt test i slutet på nästa vecka då får vi se hur bra jag trainer jag har varit ;)

Put it on repeat!

Fick en låt av Peter en kollega som jag har satt på repeat några ggr nu.
Får riktiga sommarkänlsor av den! Finns det något bättre än hav, strand och bra musik på stranden! (Inte ens en fråga, därav utropstecknet)

Leaving party, one of many

Igår var det en tjej från Google som hade hejdå fest för att hon ska flytta tillbaka till Sweeeeden! Jag kände inte henne alls och var inte beredd på att gå på den festen heller men det var rätt kul ändå! Alltid kul att socialicera sig lite. Lärde känna en jätte snäll tjej där, vi bestämde att vi skulle ta en fika någon dag nästa vecka. Det går rätt snabbt att lära känna människor här ;)
Stället var väldigt coolt, på uteplatsten hade de massa dörrar och där inne var det lite slitet med soffor och fräcka lampor. Jag kommer inte ihåg vad det hette men dit ska jag definitivt gå igen!
Vi var iaf inte kvar på festen så länge någon timme och sen så promenerade vi hem i det fin fina vädret!
Nu är det sommar i Dublin!

Crackbird!

Igår efter mitt monsterträningspass mötte jag upp lite kompisar på Crackbird. Den popup restaurangen som jag berättat om som har världens godaste kyckling!
Jag var så sjukt hungrig efter träningen så detta blev en perfekt måltid!
En stor kanna med kyckling, bönor och en cranberry lemonad!
Mer behöver jag inte :p det blev till och med över så att jag hade med mig kyckling till lunch idag!
På vägen hem såg vi detta:
Hahah skrattade så mycket när jag såg detta. Man hittar alltid något kul när man promenerar i Dublin!

Previous weekend, better late then never!

Här kommer lite bilder från fredagens BBQ med HP.
Det var en stor uteplats där man fick stora hamburgare med tillbehör och drink biljetter till baren! =)
Riktig Popcorn maskin, fick ta så mycket popcorn man ville!! Jag som ÄLSKAR popcorn länsade allt!
Kristina på bilden var inte heller så dålig med länsningen ;)
Graaatis sockervadd!!!
Alla spelen var i förstorad version!!
De hade till och med ett picturebooth!!
Det var som att vara barn igen!! Gotta love it!!

Travel outside Dublin?

När någon nämner Irland för mig så tänker jag direkt på gröna ängar och hav. Dock har jag inte upplevt det så länge som jag har bott här i Dublin. Det kanske inte heller är så konstigt eftersom Dublin är en storstad, i vilket fall som helst så är alla väldigt sugna på att åka någonstans utanför Dublin.
Jag har gjort lite "research" (med reaserch menas, googlat och klickat på första bästa länk) på vart vi skulle kunna åka över dagen någon helg:


BEARA PENINSULA
BERE ISLAND

GALWAY
JAPANESE GARDEN
Japanese garden kanske inte är så irländsk :p men det ska vara helt förtrollande fint där!
Jag tror det lutar åt Galway för jag vet hur man kan åka ut dit!
Men jag är iofs sugen på alla ställena så varför inte beta av en efter en ;)

Hemma gjord mat!

Igår var vi hembjudna till Marcel som lagade jätte god mat! Allt var så fräscht och så gott!!
Lax, en stoor champinjon, potatis klyftor med rosmarin blad och massa sallad och nötter! Mmmmm älskar hemmabjudningar. När jag lär mig att laga mat ska jag också börja bjuda hem folk!
Kanske tar några månader till bara. Men den som väntar på något gott... ;)
Jag har jätte många roliga bilder från BBQ festen men HP i helgen, men jag glömde sladden till kameran idag igen!

BBQ & Carnival today!

Idag har HP annorndat en BBQ kväll, det kommer vara karneval och massa mat och roligt folk =)
Helgen börjar bra!!

Shoe shopping and chicken eating

Igår var var det skojakt!
Tanken var ju från början att jag skulle köpa ett par fest skor men så blev det inte riktigt för jag hittade dessa på rean :)
Vi var inne i en butik innan BT2 som hette Korys tror jag. Jag gillade affären rätt mycket, för de hade fullt med färger och skorna var lite crazy. Alla fromer och färger. Dit ska jag definitivt gå tillbaka när jag ska köpa fest skor!
Efter att jag och Isabelle var klara med vår runda på stan mötte jag upp Marcel för att gå till hans favorit ställe för att äta något.
Det var ett riktigt coolt ställe, jag gillade det skarpt. Crackbird hette det och de hade en huvud ingrediens och det var kyckling. Man beställer vilken kyckling typ man vill, någon sidorätt till det, vilken sås man vill och dricka.
Vi tog en hel kanna med kyckling bitar, rivna morötter och en lemonad till dricka! Sååå gott!!!
Alla glas har olika tyg servetter
Små glas? :p
Definitivt mitt favorit ställe! Synd bara att det är en popup store och stänger om 5 månader igen!

Ny hylla!

Jag trodde inte att något mer skulle få plats i mitt lilla rum!
Igår kom Mark (min flatmate) hem med en jätte stor hylla. Vi bar in den i rummet för att se om den passade och till min förvåning så blev det hur bra som helst. Rummet blev ännu mysigare på något sätt. Nu har jag mina skor där, vilket är grymt bra för detta betyder att jag kan köpa lite fler skor för nu får de plats!
Idag blir det därför stan med Isabelle för att kolla efter skor =) Vi har tränat mån, tis och ons nu stenhårt, så vi belönar oss med en shopping runda!
Sen ska jag ut och äta middag med Marcel. Han ringde mig igår och sa att hans favorit ställe har öppnat igen så vi ska dit och äta ikväll.
En rolig torsdag :)

Run with the bulls

Min kära pojkvän och hans två kompisar åker idag till Spanien för att springa med tjurarna i Pamplona!
I Pamplona har de det som tradition att de släpper ut massa tjurar så får de som vill springa med tjurarna eller rättare sagt springa ifrån dem. Jag insåg aldrig hur farligt det är förrän jag sökte på det och kollade på korten. Nu sitter jag här och är nervös!!
Han sa att på helgen är det 3500 personer som springer och det tar ca 25 min för tjurarna att ta sig genom folkmassan och hamn först igen. Förstår ni hur starka de här jäkla monstren är!!
Tänk att springa ifrån den här besten!!

As promised

Jag skrev för några inlägg sedan att jag hade fått en Iphone av en kompis och att jag skulle köpa något till honom för att han inte ville ha några pengar för den!
Som lovat har jag nu köpt en T-shirt och mustacher haha på Urban Outfitters. Jag vet att han har kollat på det och skämtat om dem!
Det är alltså olika mustacher, en för om man är en banker, en för om man är en biker, en för om man är en Stud osv.
Jag gillade T-shirten jätte mycket, hoppas han med gör det ;)
Det är oftast bättre att skoja till något sånt här än att göra värsta grejen av det.

Who said that practical and fashion doesn't work?!

Jag har nu köpt en regnjacka!
Men ingen tönt jacka som de flesta tänker på när man säger regnjacka, nej nej, jag har hittat en snygg regnjacka!
Den är från American Apparel och är sjukt praktisk. När man inte använder den så viker man ihop den i en av fickorna på jackan.
Grymt bra här i Dublin när det regnar typ 5 min och sen slutar!

Monday Comedy Club

Igår var vi på Comedy Club, jag kommer inte ihåg vad stället hette med det var i Temple Bar.
Det var en liten pub och nere i källaren där hade de lagt fram soffor, en liten scen, bar och lite ljus. Det var rätt charmigt.
Jag hade inga förväntningar alls på detta. Som alltid när man inte har några förväntningar så blir det hur kul som helst och det var precis det, det var. Att stället var så litet och charmig och alla satt så nära varandra gjorde kvällen bara roligare.

Euro VS Sek

Jag gjorde ett superduper dumt misstag i helgen!
Jag skulle tanka min mobil med 70SEK så jag sa till tjejen i kassan "I need a top up for 70.."
70 EURO är drygt 700 SEK dumt dumt dumt. När jag märke detta blev jag smått irriterad på mig själv.
Jag gick tillbaka för att se om jag kan få tillbaka något, de sa till mig att komma tillbaka imorgon, så jag ska dit idag...
Jag fick i alla fall ett sms av Vodafone en liten stund efter att jag tankat på kortet där de tackade mig för den summan och skrev att jag var deras star customer... 

The weekend!

Den här helgen var var grymt skön!!
Lugna helger är underskattat!
Som vanligt tar vi den i bilder ;)
FREDAG
I fredags var det Marias leaving pint :( Idag är hennes sista dag på HP!!
I´m gonna miss you a lot love!
Det blev dock inte så sent för mig i fredags, gick hem vid 12pm. Den här helgen kände jag inte alls för att festa. Ibland måste man ta ett steg tillbaka för att kunna uppskatta det underbara utelivet igen ;)
LÖRDAG
I lördags gick jag och Christian på Foodmarket! Varje lördag har de en foodmarket här i Dublin där de lagar massa god hemmagjord mat! Vi köpte jätte goda fajitas och satte oss på en bänk och kollade på folk som passerade (min favorit hoppy, att kolla på folk). Det var första gången jag var på denna foodmarket men det var riktigt nice! Detta ska abslout göras om!
Efter mat marknaden gick vi och köpte en present till Robin som fyllde 25 år.
Vi gick på deras förfest men gick aldrig vidare sen. Den här veckan har jag inte alls kännt för att festa utan bara ta det lungt. Kanske inte ens så konstigt med tanke på att min farfar gick bort förra veckan...
Vi gick istället till en kompis och beställde massor med thaimat och kollade på film.


SÖNDAG
I söndags var fortsatte det varma sommarvädret här i Dublin!
Vi var i Phoenix park hela dagen! Tanken var att vi skulle gå på Zoo där men kön var löjligt lång för att se några djur i bur!
Så vi satte oss och kollade på lite häst polo istället ;)
Nu väljer min blogg att inte lägga upp fler bilder. Den har gett upp!
Men sedan gick iaf till presidentens hus och kikade på det och därefter åkte vi in till stan igen för att äta Dublins bästa Paella på en mexikank restaurang :)


I´m back in the game!

Jag har äntligen en iphone igen!
En kompis Marcel såg hur mycket jag kämpade med min gamla Sony Ericsson där touchen slutade att fungera. När touch skärmen slutar fungera på en touch telefon kan man inte göra så mycket mer än att bli irriterad och knacka den mot något hårt och hoppas att den ger med sig.
Han sa i alla fall att han hade en iphone liggandes hemma som han inte använde. Jag frågade vad han ville ha för den. Han svarade på sin tyska accent Nothing, It´s yours if you want it.
Jag tycker personligen inte om att ta emot sånna här saker om jag inte kan betala tillbaka på något sätt. Han vägrade att ta emot pengar! Jag ska därför ut på stan på lördag och köpa en T-shirt till honom som jag vet att han gillar och något mer skojsigt! Här ska ingen komma ostraffad! ;)
T-shirten är från Urban Outfitters, kanske blir det denna om den är kvar!

Changed of plans

Det blev ingen sko shopping igår :(
Ibland räcker inte 24 timmar till, jag förstår inte hur människor kan hinna med allt de vill på en dag. Eller är det så att jag har väldigt många saker jag vill hinna med? Prioritering? Vad är det? ;)
Det blev som sagt ingen sko shopping, jag samlade vuxen poäng istället.
När jag kom hem började jag laga mat, gjorde lite extra så att jag kunde ta med lunch till idag (Detta var min 3.e riktiga måltid som jag gjorde :p det blev spagetti och köttfärsås) sen så var jag tvungen att tvätta! Mamma hade varit stolt över mig om hon såg mig nu!
Efter att ha gjort alla dessa tråksaker cycklade jag ner till bion för att gå med the crew och se:
Den var bra, jag gillade den men jag tror killkompisarna uppskattade den mer än jag gjorde. Den var vääldigt lång, jag tror att den var 2 och 1/2 timme. Jag råkade även somna till lite vilket självklart uppmärksammades av de andra som retade mig efter filmen men men smällar man får ta :p
Idag är det leaving pint för Maria som ska sluta här på HP :(:( inte rooooligt! Jag är egentligen jätte trött och inte alls på party humör men jag får gå dit och vara där en liten stund och sen gå :) Party pooper? Yes indead!

RSS 2.0