Gotta love cinnamon buns!

Igår när jag kom hem gick jag ut med Ruthaan och powerwalkade, vi är så hurtiga, jag är så stolt över oss! ;)
Efter power walken lagade jag min goda 5 min maträtt (nudlar med tillbehör) och sedan tog jag fram bullarna som jag köpte på IKEA i helgen och gräddade dem i ugnen. Det luktade så gott i lägenheten, älskar kanel bullar!
Jag tog med de till jobbet idag så att jag, Moa och Ruth kan ha de som efterätt till lunchen! Lääängtar!

There is always hope

Jag har nämnde för några inlägg sen att HP ska flytta sina kontor till de respektive länderna. Igår efter jobbet kollade jag min mail. Då hade Oliver, killen som hjälpte mig att få det här jobbet som jag har nu, hört av sig till mig.
Han jobbar på en rekryteringsfirma. Han skrev att han hade hört vad som hade hänt och att om jag ville ha hjälp utav honom igen att jag skulle höra av mig.
Självklart ville jag jag det! Jag hörde av mig till honom och vi kom överens om att vi skulle pratas vid när jag hade skickat ett updaterat CV till honom.
Det här kanske slutar smärtfritt, who knows :)
Idag efter jobbet blir det power walk i Phoenix Park igen och sedan antingen hem till Christian så att han kan hjälpa mig med cv:et eller hem till mig och äta bullar med Ruth :)
Street art från Banksy. Han har gjort riktigt coolt street art lite överallt i världen.
Den här hittade jag på nätet. Ska leta fram mer och lägga upp någon dag.

Power walk and sloths video

Igår var en väldigt skön dag!
Jag kände inte för att träna på gymmet så jag och Ruth tog en power walk till Phoenix Park och runt parken. Inte runt hela parken för det skulle ta typ två dagar så stor den är men vi power walkade i lite mer än en timme. Det var kändes grymt skönt efteråt!
När jag kom hem lagade jag mat på 5 min :p nudlar, blandat med pesto, små cherry tomater och salami bitar. Nya favvo snabbmaten!
Innan jag skulle gå och lägga mig fastnade jag på youtube för att kolla på videoklipp på sengångare. Haha fråga mig inte varför jag gjorde detta men det var någon som la upp ett klipp på facebook och jag fastnade direkt. De är så himla söta! Jag ville bara se mer utav dessa små varelser!
Jag vill ha en!!

Stake Friday, IKEA Saturday

Min läkare sa till mig att jag behöver äta rött kött! En läkares råd lyssnar man på, så enkelt är det så gick jag till slaktaren och köpte två stora blodiga stekar i fredags. Christian, mäster stekaren fick tillaga de! Så gott!
I lördags var jag och söta Ruth på IKEA. Vi gjorde allt förutom att spendera pengar. Vi gick runt och tog friheten att powernapa i sängarna, laga lite mat i köken, testa badummen och det bästa av allt, vi åt köttbullar och potatismos med lingonsylt! Gott!! Om IKEA låg närmare skulle jag gå dit varje dag för att äta!
Sen var det dags att göra sig hemmastad
Kontoret på HP?
Sen var det dags att snygga till det lite i butiken, det kan ju inte se ut hur som helst.
Power nap?
Dags att hälsa på hos kära Mr and Miss Schwensson för lite hårfixning
Lite kvalitets tid med en liten tjej som också hade IKEA som sitt hem för en dag
Sen fick det vara slut på det roliga, dags för mat!!

Evening walk

Igår när jag kom hem från jobbet la jag mig på sängen och somna direkt! Jag var lite hungrig men jag orkade verkligen inte göra någon mat ville bara sova. Jag "power napade" i ca 2h tills telefonen ringde.
Jag tog min cyckel och cycklade till subway och sedan mötte jag upp Christian. Vi köpte kaffe, te och brownie och gick till Trinity College och satte oss i parken där :) En mysig eftermiddag/kväll!

Flight to London booked!

Nu har jag bokat flyg till London! Åker en helgen 7-9 oktober! :) Det är lååång tid kvar men nu är biljetterna köpta i alla fall!
När man bokar något med min syster och mamma så vet man aldrig säkert att det blir av förrän man verkligen har köpt biljetterna eller vad det nu kan vara, speciellt om mamma är med i bilden. Nu har de båda i alla fall köpt flygbiljetterna och det finns ingen återvändå!
De tre musketörerna ska till London!!

Bedtime story

Igår innan jag skulle lägga mig la jag datorn på sängen och kollade på filmen RIO. Den var hur mysig som helst.
Jag förstår inte varför jag inte gjort detta tidigare. Det är precis som en godnatt saga :) jag somnade jätte gott när den var slut. Ska nog göra detta varje kväll!

Getting better!

Idag när jag vakna kände jag mig mycket bättre! Jag kännde mig till och med ännu bättre efter jag hade duschat, som en ny människa! Jag klädde på mig och gick ner till stan för att köpa lite mat och lakan. Jag har haft samma lakan sen jag flyttade hit. Lite äckligt? Yes, indeed! Jag köpte jätte fina påslakan med små fåglad broderat :) Jag köpte även actimel och tranbärs juice för magen, nu jäklar ska jag börja ta hand om den igen.

När jag kom hem var jag dock helt slut så jag kanske inte är riktigt helt frisk än.
Resten av kvällen blir därför att kolla på lite mer filmer!
Precis när jag skrev klart detta inlägg kom Mark hem, (killen jag delar lägenhet med). Han hade köpt en ask choklad till mig! Så snällt. Jag kände mig dock lite taskig för jag tog emot asken med choklad och gick tillbaka in i rummet, efter att jag tackat snällt för den! Jag gillar verkligen inte att umgås med andra när jag är sjuk, vill bara vara för mig själv då.

Movie thuesday

Idag har jag inte gjort mycket ansträngande saker måste jag erkänna.
Magen är bra, har knaprat piller hela dagen. Har dock börjat hosta och få ont i halsen så jag tar medicin för det nu också FML.
Min dag:
Skrivit CV - CHECK
Kollat filmen Burlesque - CHECK
Kollat på filmen Dude Date - CHECK
Nästa sak som står på tur är att läsa klart min bok:
Överskotts energi? - CHECK

Time to break the news

I fredags fick vi reda på att HP kommer stänga ner bla. den avdelningen som jag jobbar på och flytta avdelningarna till de respektive länderna istället. De kommer börja med detta 31 oktober och beräknas vara klara 31 Januari nästa år. Detta betyder att det är dags för mig att börja tänka om lite, för detta rörde om i grytan ordentligt!
Mina planer var att stanna här i Dublin kanske lite mer än 1 år och sedan börja plugga till hösten nästa år.
Jag skulle inte vilja plugga i Dublin utan någon annan stad i Europa, jag vill dock inte börja plugga än för jag känner mig inte klar med Dublin. Jag vill bo här ett litet tag till!
Vad har jag då kvar för alternativ? Söka ett nytt jobb här och ha det till Augusti? Ja varför inte.
Eftersom jag är sjukskriven från jobbet idag har jag suttit ner och uppdaterat mitt CV. Nu måste jag bara ha någon som kollar igenom det (Christian?) innan jag kan skicka iväg det till alla möjliga företag.


Med 22 år har jag hunnit beta av 5 företag och en högskola. Yeeey.

Monday 22th of August

Min tanke var att det skulle bli en alldeles vanlig måndag. När jag gick upp i morse visste jag att så var inte fallet. Jag kände mig yr och ville spy. Jag packade ner lite saker i väskan och tog första bästa taxin till sjukhuset. Den här gången var det inte så mycket folk så jag väntade bara i ca 2h tills jag fick träffa en doktor. Hon tog bla. blodprov på mig. Hon sa att de hittade lite virus i mitt blod. Dock var hon inte säker på att det var blindtarmen. De trodde att det var det något virus jag hade i magen och sa att jag borde vila några dagar. Så hon skrev ut lite tabletter åt mig och en lapp som jag kan lämna till jobbet. På lappen står det att jag ska vara sjukskriven tills på onsdag, rätt skönt, jag tror att jag behöver det. Dock sa hon om det blir värre att jag genast ska komma tillbaka för då är det blinstarmen som det är fel på, så jag får väl avvakta =/
När jag kom hem från sjukan, la jag mig och sov i några timmar. Sedan mötte jag upp Ruth och vi gick till Moa och spelade kort och drack te. Hehe det blir bara lugna kvällar för mig nu framöver :P får se till att hitta på några riktigt galet när allt detta är över!


Hospital+B-day= not a good combo

Den här helgen har varit luuugn. Jag har inte vågat göra något ansträngande alls.
Var på sjukhuset hela kvällen på fredagen. Gick först till en distrikt läkare som klämde och kände på min mage och sa att det kan vara blintarmen det är fel på. Hon sa att jag genast borde åka till sjukhuset. När jag väl kom till sjukhuset var det galet mycket folk där. Christian kom dit och tog med sig dator och choklad till mig och vi satt och kollade på serier i 3h tills jag fick nog och gick hem.
I lördags så tog jag det väldigt lungt. Jag umgicks med Christian hela dagen, jätte skön dag. Gick på matmarknaden, promenderade, kollade på serier.
De har så sjukt goda fajitas där! Men vatten och bröd blev min lunch den dagen!
Kunde inte äta något annat :(
Hittade även en cool street målning eller vad det nu heter:
I söndags fyllde jag år. 22 år whooop whooop!
Dock kände jag inte för att fira dagen eftersom jag hade haft magsmärtor hela veckan ut. Fick presenter när jag vaknade av älskade Christian och sedan gick vi och åt frukost på ett jätte fint italienskt ställe. De hade snygg inredning och makorna var super goda! Sen gick vi och åt creps. Efter det blev det lite häst polo i Phoenix Park, som följdes av lite jazz på Cafe en Seine och för att knyta ihop säcken blev det bio efter det. :) En skön söndag!

Stomach ache, not good :(

Nu har jag haft ont i magen sen i måndags den här veckan! Inte bra!!!
Jag var på apoteket igår och frågade om hon kunde ge mig lite piller att knapra på men hon ville inte det. Hon sa att jag behövde gå till en läkare om det skulle bli bra med mig. Sen så hjälptes alla åt i kön på apoteket att beskriva vägen för mig till en läkare hehe Ireland i ett nötskal alla vill hjälpa en :)
Jag ska i alla fall till läkaren idag och kolla med honom om han kan ge mig lite piller. Jag hoppas på något starkt är helt utmattad av att ha haft ont hela veckan ut! Att jag vaknar upp kallsvettig varje morgon gör det hela inte bättre.. Ruth erbjöd sig att hänga med och hålla min hand. Much appreciated Ruuuth :)


Molly Malone

Haha okej, rättning av förra blogginlägget! Tydligen hade Ruth min kära vän stenkoll på vem denna kvinna var!
Molly Malone, förklarar varför hon har push up korsett och svankar lite lätt.
En prostituerad från 1700-talet

Mysterious Woman!

Det är en staty i Dublin centrum som det alltid flockas turister kring och ska ta kort med henne och på henne. Det är en kvinna som rullar en vagn och har push up korsett. Vem är denna kvinna? Och varför ser alla ut att veta vem det är, alla förutom jag och resten av de normala människorna..

Follow your moms advice!

Alltid när jag och min syster var mindre och hade kramp i magen så fick vi en liten stark shot av mamma för att det skulle lugna magen och slappna av musklerna.
Jag kommer ihåg det så väl, när man skulle ta den där shoten. Man höll för näsan och hade mamma bredvid sig som sa "ta den bara snabbt det är inte så farligt". Det som gör hela den här tanken rolig är att alla som känner min mamma vet vad hon tycker om alkohol och kan därför förstå att det inte händer i vanligheterna att mamma uppmuntrar en till att shota ;)
Igår när jag pratade med mamma i telefon och sa att jag inte mådde bra att jag hade ont i magen frågade hon direkt. "Har du någon sprit där hemma"?

Rise of the Planet of the Apes

Långt namn på en titel? Svar Ja!
Såg den igår med Marcel. Den var rätt bra faktiskt :) Jag trodde den skulle vara jätte dålig om jag ska vara ärlig. Hur kul låter det, en film om apor som försöker ta över världen? Troligt? Nope.
Men det var inte historien från början, de försöker hitta ett botemedel mot alzheimer och testar denna drog på apor innan de kan testa på människor. Så händer det saker på vägen as we all know... Men som sagt, jag gillade den!

Home from work today

Jag har haft ont i magen och kännt mig konstig sen i måndags den här veckan :( jätte konstigt. Så i morse bestämmde jag mig att stanna hemma och vila hela dagen.
Fick nyss reda på att det tydligen är något virus som går så att man får ont i magen, jag kanske har fått något sådant who knows.
Jag sov till kl 14.00 idag helt galet, var helt slut.
När jag gick inte på toaletten såg jag att killen som jag delar lägenhet med, Mark, hade lagt fram lite tabletter åt mig och förklarat vad de var för. Jätte sött :) Det känns bra att veta att man har folk som bryr om en när man är långt hemifrån och ingen mamma som kan ta hand om en :)
Och så de bästa tabletterna utav de alla!


The B-day is slowly getting closer

Nu är det inte långt kvar tills jag fyller år!!
21 Augusti är dagen att lägga på minnet.
Jag är dock väldigt dålig på att planera fester. Jag har nog aldrig planerat någon fest, jag är bra på att gå på fester men inte att planera de själv :P
Satt idag och skulle göra en liten lista... Ja ni ser ju själva, worthless.

Crazy weekend

Den här helgen var galet rolig! Det blev väldigt mycket kalasande.
Jag låter bilderna säga sitt den här gången..
Fredag


Sen erbjöd sig en vänlig själ att ta kort på oss så att båda kunde vara med!


Lördag
Inga bilder tillgängliga!
Moa tog snällt med sig kameran till jobbet men lämnade minneskortet hemma ;)
Den enda bilden jag har är när vi var ute och åt lunch på en mexikansk restaurang.
Såå goda tacos och så roliga stolar :P


Söndag
I söndags gjorde jag och Ruth pankakstårta till Moa. Ruth gjorde väl kanske den tråkiga biten, pankakorna och jag hjälpte till mig att fylla upp den ;)
Men vi var dock tvugna att smaka på den, kunde inte vänta riktigt tills Moa kom hem. Sjukt god! Lite kortspel på det och söndagen var komplett.
Igår mådde jag dock inte helt hundra, mådde jätte illa på jobbet. Ruth och Moa kände sig inte helt okej de heller. vi skyller på Ruth för panktårtsförgiftning den här gången ;( sorry Ruth var tvungen ;)
Sen var det dags för lite show off! Imponerade lite på Ruth, hon blev rätt impad!

Shopping + Sushi, what else could you wish for

Igår var jag med Ruth på en shopping runda i Dundrum.
Vi satte oss och åt det första vi gjorde på ett sushi ställe där de hade sushin på rullande band. Har aldrig varit på ett sånt ställe förut men jag älskade det! Man blir så stressad bara av alla sushisar som kommer och man inte vet vilken man ska ta! Det var huur gott som helst!
Man tar vilken tallrik man vill på bandet och sedan betalar man för de tallrikar man har tagit. Att vår servitör var lite färgblind och skrev upp fel färger så att vi fick rätta honom och peka på rätt färg är en annan femma.
Efter sushin var det dags för lite shopping. Vi hann dock inte med så många affärer tiden gick så jäkla snabbt! Men outfiten för ikväll är i alla fall köpt! :)

Search for gift, not a easy task to have

Igår efter jobbet och träningen hjälpte jag Isabelle att hitta en present till hennes kära pojkvän!
Vi åkte till det stora köpcentret Dundrum! Det är huur stort som helst, jag skulle vilja utnämna det till Nordens största men det ligger ju inte i Norden så det går ju inte. Men nu har ni i alla fall fått en hint om hur stort det är! :p

Vi gick i alla fall runt där ganska länge och försökte hitta något, inte det lättaste att hitta en present till en kille men vi lyckades tillslut! Jag kan dock inte säga vad det är för jag vet inte vem som läser min blogg (den är ju så populär ;)) men jag säger det efter lördag för då fyller han år! Men vi hittade den perfekta presenten! 

Medan vi letade efter en present så slank vi in i några andra roliga affärer också, en favorit affär är Urban Outfitters så himla cool affär och fina kläder!

 


Ska ut och shoppa med Ruth idag eftersom det inte blev så mycket shopping igår :p Så då blir det att åka tillbaka hit för man vet att man alltid kommer hitta något!

First day at Dispatch

Nu är snart min riktiga dag på Disptach avklarad. Jag har gjort ett riktigt case och det visade sig vara ett av de komplicerade casen! Sådan tur jag har va! Men allt gick bra :)

Jag har hand om Mitt-Sverige och tog ett initiativ att skicka ett mail till alla tekniker som jag kommer ha hand om.
Detta ska bli såå kul!


Thuesday 9/8

Lame överskrift, kom inte på något bättre!

Igår var hur trevligt som helst, gick ut och åt med två sköna buddy´s Marcel och Steffen. Det blev precis det jag skrev i förra inlägget en kanna med kycklingbitar och lemonad på det! Gott!

Sen blev det en bio, Super 8! Jag gillade den! Jag kanske inte inte borde bli filmkritiker för jag gillar typ alla filmer men det här är en film som man måste se det är endå en film producerad av Steven Spielberg!
Den är dock liiite läskig, hoppade till några gånger men det är nog bara jag som är så himla lättskrämd! :p




New Position at work

Nu har jag börjat på en ny position på HP :D Yeeeyy!
Dispatch Agent är min nya roll! På enklaste sätt så kan man översätta det till Service ledare.
Mer ansvar och lite problemlösningar, just as i like it ;)


Jag har dock inte kommit igång helt än, har precis fått min dator och väntar på att allt ska installeras. Ska bli så kuuul att köra igång på riktigt!

Ikväll blir det ut och käka på Crackbird med lite härliga typer! Det var ett tag sen sist.
Innan det blir det träning och sedan en kanna med kyckling, mmmmmm!


                 

"Home" from Croatiiiaa

Nu är jag tillbaka i Dublin igen. Jag skrev "Home" för jag vet inte riktigt än om Dublin känns som ett hem.
Det är jätte kul här och jag lever verkligen livet men det känns mer som en station som jag har stannat på för att ha lite kul på och göra lite underverk ;) Nästa destination flyget (privat jeten) ska ta mig till kommer vara ett varmt land ;) det kommer dock inte ske snart, jag är Inte klar med Dublin än!

Men men nog med text, jag föredrar bilder!!
Lite bilder från Croooatia
Pappa VS Tea















Det blev dessa ;)

Mammsen och pappsen


RSS 2.0