Merry Christmas

Jag är äntligen hemma i Svergie med min fina familj :) Granen är pyntad, julklapparna är inslagna och kakorna är bakade. Idag är det jul :D
¨¨

Think we overdid it this year! Granen är 4,10 meter hög ;)
Ordet lagom exsisterar inte i vår familj och jag älskar det!
Hot chocolate with mini marshmallow

Feeling soon ready to leave this green island.

Igår blev jag klar med min näst sista julklapp :D det blir nog bra det här! Såg massa fint till mig själv dock när jag var på julklappsjakt så jag måste gå tillbaka idag och köpa något! Favorit märket har blivit Laundry Room! Så fina tea-kläder, älskar det!
¨¨
Började packa igår också, det var inte det lättaste. Jag packade ner alla mina skor i en stor väska för att jag ska försöka ta med sånt jag inte använder hem nu. När alla skorna var nere så blev det 15kg, vilket är så mycket som jag får ta med mig! Bummer! Det positiva är att jag har en till garderob med kläder i Sverige så jag behöver inte packa så mycket härifrån att ha på mig :) Det finns aldrig något som heter "för mycket kläder"!
¨¨
När jag kom hem försökte jag mig på att laga mat. Det gick inte så bra förrigår, jag kokade spagetti men lyckades tappa allt i sinken och när jag snabbt skulle plocka upp det brände jag mig så hett det var! Många svordommar skreks ut den kvällen och det slutade med att jag åt mackor. Men igår då ni, då blev det pasta med pesto, någon annan röra och skinka ;)
¨¨


5 down 2 more to go!

Igår efter jobbet tog jag tag i mina "måsten" och gick runt på stan efter jobbet och köpte julklappar. Jag gillar inte den delen av julen. Inte att jag inte gillar att ge bort saker, utan detta med att gå runt och leta i affärer med fullt med människor runt omring en som trängs och alla med samma mål och förvirring i blicken.
¨¨
Jag hade dock tur så jag ska inte klaga. Jag gick in i totalt 4 affärer och fick köpt mina 5 julklappar! Jag har kommit på att det är mycket lättare att köpa något till någon när man bor i ett annat land. De är bara att gå in i affärer som inte finns i tex Sverige, så blir det genast en mer speciell julkapp! Oroa er inte där hemma, det är fina saker jag har köpt ;p
¨¨
Nu är mamma, pappa, syster, farmor och systerns pojkvänn klaara! De två julklappar som återstår att hitta är en till mig själv och en till Christian! Den svåraste lämnade jag till sist, julklappen till Christian. VAD SKA MAN KÖPA?!
Måste gå idag efter jobbet och försöka hitta något!

Last weekend before X-mas!

Den här helgen var tanken att handla julklappar! Gjorde jag detta? Svar: Nej.
Gjorde ett ärligt försök i lördags men det var packat med folk på stan! Det var helt galet. Det var så mycket folk att de inte fick plats på trottoaren utan svämmade över på vägen där bilarna körde. Ni förstår själva att det inte fanns på kartan att några julklappar skulle köpas den dagen!
Jag mötte istället upp Marcel som var på jakt efter en ful jultröja. Varje jul här i Dublin finns det fester där man ska komma med den fulaste jultröjan.
Är han inte fin :p
Jag tror bild nr 3 blev finalisten!
Efter denna roliga shopping runda blev det en bättre middag på Crack Bird. Jag har tjatat om det stället innan här så jag tänker inte säga något mer om det :P
Söndagen började med en brunch på Juniors med söta Diandra. Jätte kul var det! ;)
Sedan mötte jag upp fina Moa för att ha bio marathon! Vi hade laddat med massor med choklad!
Vi såg hela 3 filmer, tog en liten kort 10 minuters paus mellan film 2 och 3 för att köpa en footlong hotdog och sedan var det dags att se film nr 3.
Film nr 1
Måste säga att första filmen var mycket bättre! Men den här var mysig, helt ok.
Film nr 2
Har inte sett den första filmen men denna var riktigt bra! Älskar hur de har filmat den!
Jag hängde nog inte med hela tiden men jag antar att det är så med de här filmerna, eller jag hoppas det i alla fall! :p
Film nr 3
Säga vad ni vill men jag älskar de här filmerna :p

Being creative at work

Det är fredag idag, det blev det den här veckan också, amazing! Det firas att det är slut på veckan med lite produktivitet på jobbet såhär på morgon kvisten!
Om morgonen börjar såhär så kan ni bara tänka er hur denna dag kommer sluta!

The weekend with mom and dad

Nu äntligen har jag lyckats ladda över bilderna från helgen med mamma och pappa :) Det blev väldigt mycket vandringar.
Fredagen - gå på stan och shoppa och sightseen på stan sen ut och äta!
Lördagen - Dags utflyckt till 3 olika platser, lussebullar bakning och sedan lyssna på irländsk musik i en klassisk irländsk pub med en Guiness i handen.
Söndag - Besök på Google kontoret.
Vänta snällt medan föräldrarna går loss i affärerna
Mamma testar fisk-fot-bad. Små fiskar som renar ens fötter. Galet om ni frågar mig :p
Blääääh
Fin julskyltning
Middag på Yamamori
Krispiga jumbo räkor och kycklingspett till förrätt
Förrätterna och huvudrätterna var så stora att det blev två matlådor till mig. Score :D
Dagsutflykt på lördagen
Coolt träd
Stor sten som ligger mitt ute på en äng från vikingatiden
Jätte mysig liten stad - Killkenny. Den var Irlands huvudstad back in the day ;)
Guiness på kvällen.
Första gången jag drack upp ett helt glas.
Dock så fick jag tjej glaset som är hälften så stort som de där!
Ser ni inte deras glädje :p Jag körde nog slut på de under helgen haha.
THE END

Kind of a sad day

Idag är sista dagen för Ruth på HP :( Det skulle inte vara så sorgligt om det inte var så att det var min sista dag här också! Men det är det inte! Så från och med imorgon blir det att hämta gröt själv, äta gröten själv, hämta soppa själv, äta soppan själv, åka buss själv. Ja ni förstår, efter idag startar min ensama period. Det här inlägget blir därför inte tillägnat till Ruth den lyckliga lilla jäkeln utan det är tillägnat till mig lite self pity en onsdag som denna, varför inte..
¨¨
Skämt och sido! Jag kommer sakna att jobba med dig Ruthis! Men kanske bara kanske så får vi jobba ihop snart igen ;)
Ruth äter sin sista HP soppa!

Big Fail!

Jag har inte bloggat på några dagar för jag har inte haft med mig kameran till jobbet med bilderna från helgen. Det är ju inte kul att skriva inlägg utan bilder, därför tänkte jag imorse att jag skulle föra över bilderna från datorn till kameran, jätte smart tänkte jag! Dock var klockan 5.45 när jag gjorde detta och som de flesta vet så är inte tidiga mornar min starka sida så jag förde över bilderna men nu när jag skulle lägga upp de insåg jag att jag inte hade med mig kamera sladden! BIG FAIL!
Därför blir detta ett tråkigt och bildlöst inlägg! Om 2 minuter är det frukost! Yeeey! Jag hoppas att gröten smakar bättre idag. Igår var en stor besvikelse, den smakade och luktade gammal sur äcklig utgången mjölk! Inte bra!! 

Friday today!

Idag flyger mamma och pappa över för att hälsa på mig under helgen! Ska bli så rooligt!! Jag har tagit ledigt imorgon också så idag är det fredag för mig! Jag känner faktiskt av det lite, jag är lite gladare idag än om det har varit en vanlig torsdag.
Jag försökte boka bord igår på de ställen jag gillar men fick reda på att allt var fullbokat under hela helgen, what´s up with that?! Jag fick iaf ett bord bokat på ett av mina favvo ställen tills imorgon, Yamamori som jag var på igår :)
Det är pappas födelsedag idag så imorgon ska vi fira det lite och han älskar fisk och sånt så det blir perfect! Kanske även en tur ut till Wicklow mountains? Ska kolla upp det nu :)
¨¨
Bilder från deras hemsida, men det är mycket mysigare och finare på kvällen!

The morning starts with a present

Imorse när jag kom till jobbet stod det en fin flaska på mitt skrivbord. Jag älskar presenter (dum sak att säga, vem älskar inte presenter)!
En kollega från jobbet pratade om en dryck igår som finns i USA men som bara finns i en enda affär här i Dublin och det är en mexicansk restaurang. Jag sa att jag måste få testa den eftersom han sa att den var jätte jätte jätte god. Det jag inte hade förväntat mig dock var att den skulle se såhär fin ut :D och han hade rätt den var jätte jätte jätte god.

Sushi and a ugly pyjamas

Igår hade jag en mysig shopping kväll med Moa och Ruth, de shoppade och jag gav råd, that´s how i role!
Eller jag köpte också lite saker, en mössa och ett par jätte fula pyjamasbyxor. Nu kanske ni undrar varför i helvete köper man något som är fult. Jo det ska jag tala om för er mina kära vänner. I mitt rum är det seriöst minus grader så jag sover med två täcken, en filt, pyjamas byxor (tunna), t-shirt och en huddie! Och först då är det skönt och lagom varm. När vi var på stan igår tänkte jag att jag skulle få ett slut på det hela, gick in på Pennys och såg världens skönaste och fulaste pyjamasbyxor av typ flis. Jag tänkte direkt: That´s the one! Jag köpte även en mössa på Forever21, den var dock fin! ;)
¨¨
Efter stads rundan gick vi till Yamamori och åt sushi! Har inte ätit sushi på flera flera veckor, så gott!
Gårdagens inköp! ;)

2 days of work

Den här veckan blir det inte många dagar på jobbet.
¨¨
Jag var ledig måndag och tisdag för att göra testsamtal för ett företag. Det gick bra med testsamtalen så nu får vi se hur nästa steg går (anställning) :)
Sen så är jag ledig på fredag :D så onsdag (idag) och torsdag (imorgon) är mina arbetsdagar, väldigt skönt måste jag säga!
¨¨
Idag blir det att gå på stan och hitta en klänning till Ruth som ska på ett fashion event, inte alls avis nej nej. Men snäll kompis som jag är så ska jag hjälpa henne med detta! Du ska bli så fin Rutshki! ;) Sen så blir det att städa städa städa lägenheten tråkigt tråkigt tråkigt! Men är vi snabba nog kanske vi kan spela biljard på kvällen!
¨¨
Hittade en rätt cool bild som en kompis hade postat på fb.. Har ingenting med det här inlägget att göra egentligen, röd tråd? Vad är det? ;)

Eating and Socializing weekend

Ni som tycker att min blogg har varit en matblogg hitills, nu ska ni få höra! De där förra inläggen är ingenting jämfört med hur detta kommer vara ;)
Efter jobbet på fredagen gick jag till Christian för att möta upp sex andra kompisar för att gå ut och äta. Eftersom jag äter havregrynsgröt och soppa på veckodagarna måste jag nästan unna mig något på helgerna för att överleva;)
Vi gick till en restaurang som heter Dillinger´s. Där satt vi ett bra tag. Jag beställde in mega räkor till förrätt och en stake till huvudrätt. När de säger att "todays special is stake with..." så tänker man en liten köttbit. Men nej nej nej, man fick en halv kalv på sin tallrik! Misstolka mig inte nu, detta är en bra sak, en stor medium rare stake med god potatismos, sparris och ett glas rödvin till det. Behöver jag säga något mer?
Jag åt dock inte upp hela, jag ville, men ibland tar det stop konstigt nog. Efterätt blev det inte talan om :p hamnade i matkoma och somnade så fort huvudet hade nuddat kudden.
I lördags sov jag till 11, 11.30 så himla skönt! Gjorde lite gröt till frukost sen så gick jag för att möta upp Christian, Sara, Daniel och Alan för en trip till IKEA. Yes ni hörde rätt, IKEA i Irland amazing stuff. Jag behövde egentligen ingenting det var mest kul att åka dit för sällskapet. Vi köpte iaf massor med pepparkakor, glögg och knäckebröd! ;) Vi stod vid ett stånd och drack glögg och lyssnade på en kvinna som förklarade för oss på engelska vad glögg var för något, enligt henne kunde man dricka det när som, hon själv hade börjat för en månad sedan. Där ser man.. Tur att hon inte frågade var vi var ifrån.
¨
Efter IKEA åkte vi till köpcentrumet Dundrum, de hade pyntat massor. Jag fick verkligen en julkänsla utav att bara vistas där. Åt en bättre pasta där och sedan strosade vi runt lite. Blev enbart fönstershopping för min del, tråkigt men sant.
Efter den lilla mysiga trip åkte alla hem till sig, jag och Christian låg på hans säng åt pepparkakor i mängder och kollade på serier. Tog en låång powernap för att sedan vakna kl 23.00 och gå till Dylan's, ett lyxigare hotell som har en grym hotell launch som man kan lyssna på lugn musik och dricka drinkar. På Dylan's mötte vi upp samma gäng plus några fler. Där satt vi, drack drinkar och snackade skit till ca 2.00.
Söndagen var skön, eftersom vi somnade vid 4 ungefär, blev det att sova till 12.00! Vaknade utvilad och gick med Christian och två andra kompisar till Expresso House, ett brunch ställe. Beställde scramble eggs men bacon och toast så himla gott! De hade hur mycket goda grejer som helst men jag blev för mätt. Blir mätt så snabbt nu för tiden inte bra :P eller så är det nog det annars hade jag nog rullat fram.
Efter denna underbara brunch gick jag med lite kompisar på stan och satte oss sedan på Queen of Tarts, jag måste beställa något annat än deras blackberry and apple scrumble pie nästa gång! Så god är den men det är dags att pröva något annat på menyn!
Efter detta gick jag och Christian och åt en jätte god burito och bio på det och helgen var fulländad.
Moneyball, grym film som är värd att se!

Friday, starting slow

Den här dagen kommer bli väldigt lång på jobbet! Fredagar är alltid lugna och inget undantag idag!
Jag har underhållit mig med att prata med en kund jätte länge i telefonen om ingenting, pratat lite med en tekniker om vädret i Dublin jämfört med Göteborg. Vi kom fram till att det var bättre här i Dublin.
Jag har även gjort ett IQ test -----------> Gör det här!
¨¨
Nu är klockan 11.30 här och jag har gjort det mesta.

Rockin That Pool Table

Igår var jag och gymmade, under hela träningspasset tänkte jag hur duktig jag var och hur jobbigt det var och hur mycket jag längtade efter att få det gjort. Looove the work out :p
¨¨
När jag kom hem så fanns det ingen tid för vila för jag och Ruth skulle ha en biljard kväll!
Det är så tur att vi bor mitt i stan annars hade jag aldrig orkat! Men det var jätte kul :D Någonting vi måste göra om!

RUTH the champ of photography

Jag måste ge lite cred till min sambo och goda goda goda vän Ruth, tjejen gör under med sin kamera! Jag har inte sagt det till henne än men jag tror att hon får bli min mentor när jag köper en bad ass kamera.
Det är inte värt att beskriva utan ni får se för er själva ;)
Ni kan hitta hennes blog HÄR

RSS 2.0