Last day at HP

Idag är sista dagen för mig på HP. Jag har sett många av mina kompisar lämna den här byggnaden och idag är det min tur. Ledsen? Glad? Jag vet inte, mer likgiltig skulle jag säga. Det ska bli skönt att sluta här och börja på ny kula, nytt land, nytt folk. Jag vill verkligen flytta till Spanien så jag söker massor med jobb där men väntar även på svar från det företaget jag skrev om igår. Under tiden tills jag vet vart jag ska ta vägen, flyttar jag tillbaka till Sveariket. Det tar emot att flytta tillbaka måste jag erkänna eftersom jag stormtrivs här men ibland måste man tänka smart med sina stålar! Jag säger hej då till Dublin den 9e Februari, det är dock inte för gott jag säger hej då till Dublin eftersom jag kommer tillbaka för att hälsa på alla underbara människor jag har lärt känna här ;)
¨¨
Idag hade jag därför min sista morgon HP havregrynsgröt. Som för övrigt var helt perfekt just denna morgon! Har ätit gröt till frukost varje dag sen jag började på HP och utmaningen varje morgon var att se hur mycket jag kunde fylla upp skålen utan att spilla.
Jag hade även min sista HP lunch soppa som jag också har haft varje dag sen jag började.
Som ni märker från mina matvanor så är jag inte den som tröttnar på att äta likadan maträtt dag in och dag ut :P
Det jag kommer sakna minst av allt är att gå upp kl 05.30 varje morgon för att ta bussen kl 06.00. Jag kommer nog aldrig vänja mig vid att gå upp så tidigt. Det är inte mänskligt att göra det! Jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva det igen!
¨¨
För er som kanske har missat anledningen till att jag slutar så är den att HP stänger ner kontoren i Dublin och flyttar ut till respektive land. Eftersom jag inte vill jobba i Sverige så har jag tackat nej till att flytta med.

Chocolate scones and red wine

Igår hade jag en bättre kväll. Jag och min käraste sambo Ruth gick till affären och köpte rödvin, mörk choklad och kortspel. Gick hem och bakade scones med mörk choklad, spelade lite kort och drack rödvin. Mys kväll skulle jag säga att det var rätt igenom! Efter detta blev det en skräckfilm, "Nightmare on Elmstreet", vet inte riktigt vad jag tyckte om den, helt ok.
¨¨
Jag fick även lära mig hur man öppnar en vinflaska om man inte har någon vinöppnare hemma:
1. Lägg flaskan i en converse sko
2. Banka skon med flaskan i, mot en betongvägg, hårt som fan några gånger och korken kommer då komma längre och längre ut och tillslut är flaskan öppen

--------------------------------------------------------------------
Ruth bakar Tea äter



Big disapointment!

Det är så typiskt!
Den senaste tiden har folk frågat mig varför jag dricker Actimel och att det inte hjälper någonting. Jag har försvarat denna lilla dryck med all min kraft och sagt att jag inte har varit sjuk på flera månader tack vare denna lilla dryck! OCH vad händer!! Idag från ingenstans börjar jag nysa, snörvla, mitt hvud känns som om det är fullt med bomull och jag pratar med täpt näsa!
Besvikelsen är stor! Actimel hjälper tydligen inte mot förskylning. Mamma har inte alltid rätt...

I can if I want to..

I fredags hade jag en intervju på kvällen för ett företag som har både kontor i UK och Espania och även i USA. Det var 4e steget av anställnings procesen, näst sista steget. Det var en rolig intervju måste jag säga, det blev mer en avslappnad diskussion med lite skämt och skratt (mer nervöst skratt från min sida). Men det gick bra för när intervjun var klar sa han med en gång att han ville skicka mig till 5e och sista steget. Det innebär en intervjun med managern, vilket jag ska ha idag :)
Det skulle verkligen vara kul att få jobbet så håll tummarna för mig!!
Lördagen började med en löprunda. Det jag har sprungit som max förrut är väl omkring 8,9 km. I lördags kan man säga att jag slog mitt egna rekord rätt bra. Benen var dock inte med mig efteråt. Jag sprang 12km varav 8km var terräng.
Jag var ute och sprang med Christian som tränar för ett maraton. Detta innebär att han springer varje dag! Jag själv, joggar lite lätt som uppvärming sedan tränar jag styrketräning på gymmet. Jag vet inte vad som flög i mig att jag ville ut och springa med honom. Men det gick, jag överlevde! Nästa lördag är det ut igen!! :p
¨¨
Efter löpturen var det dags för bio. Det var så skönt att sitta ner framför en stor skärm och bara kolla på en semi bra film. Den var sådär. Allt det roliga ser ni i traliern, resten av filmen bara rullar på...
På kvällen var det sedan dags att gå på en inflyttningsfest. Socialisera sig lite, dricka sangria och ha allmänt kul. Varför inte.
Söndagen kunde inte blivit mer relaxed än vad den var. Åt frukost, en burito, vid 3 tiden. Skulle på bio med Christian med det var fullt med folk för vädret var helt kasst. Vi gick till affären istället köpte massa oliver, parmaskinka och pasta. Gick till ett café och köpte 3 stora muffins;
Äpple och kanel
Hallon och vit choklad
Mixade bär
Resten av kvällen tillbringades i en stor säng med "Modern Family" på datorn.

Tuesday = Good bye HP Party

I tisdags var det hejdå fest för HP. Om jag ska vara ärlig var det inte så mycket hej då fest, det var bara en bra ursäkt för att festa till det lite på en tisdag. Jag var inte alls sugen på det i början men det slutade med att vara en riktigt rolig kväll!! :D
De ser väldigt oskyldiga ut på bilden, men skenet bedrar ;)
De gillar stämplar på Diecys!
Problemet blir bara när de stämplar på båda armarna att hitta rätt stämpel för rätt våning.
Hahah sorry Moe, jag var tvungen att lägga upp den här. Jag älskar din flört teknik! ;)
Dagen efter hade jag två intervjuer för två olika företag i Spanien. Det gick förvånansvärt bra måste jag säga!! Inte alltid dum metod att skoja till det kvällen innan ;) På kvällen på onsdagen mötte jag upp min käre vän Marcel a.k.a Marcipan. För en bättre pizza på Skinflint!

I know what I want, just have to figure out a way to get there!

Jag har hört folk säga till mig, "men det underlättar så himla mycket för dig Tea att du vet precis vad du ska göra..."
Jag har ett svar på det påstodendet, NEJ. När jag inte vet vad jag vill göra så låter alla möjliga förslag bra, "ja varför inte, jaa men det låter bra jag kan testa på det" osv. När jag däremot vet exakt vad jag vill göra men har svårt att ta mig till den punkten så är det väldigt svårt att ta något annat alternativ och vara nöjd med det. Det här med plan B är alltid bra, men det är inte alltid jag gillar att använda det kortet!
¨¨
Så vad är min plan då? JO.
Plan A - Flytta till Spanien, vara där till Augusti. Jobba och lära mig Spanska. Börja plugga i UK i September.
Plan B - Stanna kvar på Ireland. Vara här till Augusti och börja plugga i Sverige i September.
¨¨
I era ögon kanske det inte låter så dumt med varken plan A eller B. Men för mig som har bestämt mig för plan A, blir det svårt att ändra riktning på vägen. Det här med öppna vyer och think outside the box fungerar inte i detta läge :p
Jag måste bara fundera ut ett sätt att ta mig dit jag vill.
Eye of the tiger!!

This weekend - Food, Haircut, Crapy Movie

Den här helgen har varit väldigt vuxen måste jag säga! Samlar vuxen poäng for no reason what so ever.
¨¨
I fredags var jag ute och åt med lite kompisar på The Butchers Grill. Är man en kött älskare som jag så kan det aldrig gå fel när en restaurang har det namnet. Jag beställde en stor saftig stek. Den var hur god som helst. Ett glas rödvin till det och fredagskvällen var komplett.
På lördagen var det dags att klippa sig! Jag blev så trött på mitt hår och ville göra en frisyr utav det hela så jag klippte bort allt...
Neeeeej så var inte fallet, jag hatar att klippa mig jag känner mig så maktlös när de kör igång med sin sax så jag sa till henne att klippa topparna bara och göra en frisyr utav det hela. Till min förvåning förstod hon precis hur jag hade tänkt ut det i huvudet. Jag klipper mig inte ofta ska påpekas men jag går definitivt tillbaka dit om jag fortf bor här i Dublin nästa gång.
Style Club heter frisör salongen och den är hur cool som helst. Frisörerna är jätte stylade, musik på hög volym och alla världens färger målade på väggarna. Me like!
I söndags gick jag och Christian till en lite lyxigare mataffär Fallon & Byrne och skulle göra en seriös måltid. Vi lyckades kan jag säga!
Vi köpte färsk chorizo korv, soltorkade tomates, oliver fylda med mandel och massa andra smaker, basilika, lök, champinjoner och en pasta till det. Pastan var formad i ett roligare mönster. Vi gjorde en röra utav allt det och kyddade på med parmesan ost! GOTT! Jag blir hungrig bara jag tänker på det.
¨¨
Nej nu är det dags för träning! All denna mat måste bort för att kunna fylla på med annat gott :P
Ååh just ja jag glömde berätta att vi såg en dålig film på bio också, John Edgar! Trodde den skulle vara bra men ICKE! Den var lång och lite lätt uttråkad!
TACK OCH HEJ!

Friday the 13th

Idag är det otursdagen numero uno. För vissa. För andra så som mig är det en helt vanlig dag på jobbet!
Har inte hunnit blogga de senaste för att jag har haft väldigt fullt upp, inte på jobbet, utan med att söka skolor. Om det är någon som har missat det (vilket jag tvivlar på) så är min plan att börja plugga till hösten!
Jag har därför sökt 5 skolor nu I UK som jag kan tänka mig spendera 3 år på :p Jag saknar att plugga så jag ser framemot det. Får bara se till att bli intagen också!! Den lilla detaljen...
¨¨
Hur ska fredag den 13e spenderas då? Jo den ska spenderas på en 5 stjärning hotell launch, Dylan, med massa kompisar. Låter bra? Yes, det gör det!!

I´m back in the game!

Igår körde jag värsta monster passet! Circle traning/Cross fit training. Jag körde slut på mig själv.
De på gymmet undrade nog vad jag höll på med för jag tog nästan ingen vila och hopade runt där som en galen människa. Men det kändes bra efteråt kan jag säga er! Idag har jag träningsvärk i hela kroppen så det blir 30 min löpning istället. Nu jäklar ska all skit jag stoppat i mig under jul och några månader bak bort! Till middag blir det stekta räkor med scramble eggs och sallad ;) Ska bli kul att se hur länge det här håller i sig!

Doing the city!

I torsdags var det en grym utgång! En av de bästa måste jag säga! Jag och min partner in crime Ruth gjorde stan.
Vi började hemma hos oss, tog "några" bilder.
Testade smile detectorn på min kamera.
Verkade fungera alldeles utmärkt!
Sen hittade vi lite andra inställningar också...
När vi upptäckte den här inställningen då var det bara att leta fram allt rött vi hade hemma och ta kort med det ;)

Efter den 3h långa fotosession som vi hade med capten Morgan och cola till vår sällskap var det dags att gå vidare till Wholsheed för att möta upp Moa och några till och sjunga kareoke, blev dock ingenting med det.
Vi började istället spela biljard med två irländska gubbar. Jag vann!
Gick vidare och skulle hitta "The Globe", åkte taxi och bad taxi chaffören att köra oss för 5 euro och två pussar på kinden vilket han gladligen gick med på. Tror det var hans bästa körning hittills, galet vad han skrattade åt oss. Av allt skrattande körde han oss till fel ställe så vi fick ragga upp en cyckel taxi som fick köra oss med sin cyckel åt rätt håll.
Medan vi gick på George street och försökte leta rätt på klubben hittade vi Jesus! Givetvis var ett kort obligatoriskt! Jesus ledde oss åt rätt håll och klubben "The Globe" var funnen!
¨¨
Ruth är frälst

A little bit of heaven

Igår såg jag och Ruth en jätte sorglig film! Den skulle varit rolig, den började väldigt kul men nej. Alla scener i filmen ville man bara börja storlipa! Det hela blev lite av en chock måste jag säga!
Men den var väldigt bra trots det sorgliga! För av väga upp det hela blir det därför utgång idag! Jag är ju ledig imorgon! Hurra för trettondagsafton! Den dagen ska firas stort ;)

Thursday today :D

Jag fick reda på igår att det är trettondagen på fredag! Till min glädje fick jag även då reda på att vi är lediga på fredag vilket innebär att det är torsdag för mig idag :D Yeeyy!
Så vad ska man göra idag då? En Torsdag som denna. JO! Jag ska ha kvalitetstid med min bästaste flatmate Ruth!
Vi ska göra en plan om vad vi ska göra med våra liv, lite brainstorming! Det är alltid bra och nu passar det bättre än aldrig förr!

New Year Celebration In Brussel

Som lovat kommer lite foton från nyårsfirandet ;) Det var en grym nyår!
Men innan det så måste jag visa Alice och Rolands fina lägenhet. Den låg mitt i stan och var hur mysig som helst!
Frukost med en del av gänget

Efter frukosten var det dags att skriva ihop en meny för kvällen, dvs de som kunde något om matlagning.
Jag drog mig långsamt och smidigt ut ur den här gruppen ;)

Eftersom vi var rätt många, 16 pers, och alla ville hjälpa till på något vis fick alla vara med i olika matlagningsgrupper, förrätt, huvudrätt och efterätt. Ni kanske kan gissa vilken grupp jag valde ;)
rätt svar: efterrätts gruppen

Förrättsgruppen


Huvudrättsgruppen


Efterättsgruppen


Efterätt: Olika frukter och bär, nektarin, kiwi, äpple hallon och blåbär, in i ungen tillsammans med ett lager täckande after eight skivor, serverat med rostade hasellnötter och vanilj glass.

Finns inget bättre sätt att knyta ihop påsen än att börja och sluta med efterätt.





Älskade systeryster!




Dessa två mirakel piller blev min räddning under kvällen. Jag kunde äntligen äta ost och glass utan att få kramp i magen! Antilaktos tabletter is the shit!


Efter middagen då kom det igång på riktigt!

Detta blev den sista bilden som togs. Man måste känna till var gränsen går ;)







Me on holiday = My blog on holiday

Nu var det ett tag sen jag bloggade, det hanns liksom inte med.
Jag var i Sverige över julen, det var underbart! Umgicks med vänner och familj och tog det bara lungt, så härligt! Jag köpte en systemkamera när jag väl var i Sverige också, så nu jäklar kommer det komma upp lite fina bilder på bloggen! Jag köpte även en ipod, riktigt cool var den. Dock varade den enbart i tre dagar för jag tappade bort den, den tredje dagen! Så sjukt klantigt av mig. Jag blev helt matt när jag insåg det...
¨¨
Nyår firades i Bryssel! Vi var 16 pers i en stor lägenhet. Det var grymt kul! Jag såg dock inte så mycket av själva staden för vi åkte 30e och så åkte jag tillbaka till Dublin 1a. Att flyga tillbaka dagen efter att man har firat nyår är ingenting att rekomendera! jag ska inte säga mer än att jag inte mådde prima dagen efter... Jag sparade detaljerna till mig kära syster istället ;)
Jag har massa fina bilder från den kvällen som jag tog med min nya kamera men de kommer upp imorgon!
¨¨
Men jag har en annan sak att visa er! Marcel visade mig två jätte roliga klipp. Jag kan med pinsamhet säga att jag känner igen mig på några av dessa sakerna haha.

RSS 2.0