Friday Friday Friday lovely Friday

Idag är det fredag, så underbart. Vi har haft fredags fika som vi har varje fredag.
Idag tog idag med sig massor med chokladiga kakor gott! Sen fick vi även massa tårta på jobbet eftersom det var något world record attempt på HP, det gick ut på att samla så många som möjligt för att dansa samma dans. Jag var inte med men jag kollade på och åt av tårtan :p de var flera hundra som dansade!
Fredagen fortsätter lika bra ikväll, vi byter bara ut kakorna mot öl. Ikväll ska jag med några kompisar till Oktober festivalen. Den har hållt på i två veckor nu men jag har aldrig lyckats gå dit, men ikväll då jäklar! Vet dock inte vad jag ska ha på mig, går inte på så många festivaler är mer van att klä upp mig än klä ner mig när jag ska ut. Men men, något ska jag väl kunna hitta ;)

Cozy Thursday at Moe´s Mansion

Igår när jag kom hem efter jobbet var jag hur pigg som helst, mina monster powernap från onsdagen gjorde underverk! Så fort jag kom hem tog jag på mig träningskläder och gick ut och powerwalkade i ca 1h. Sedan dushade jag, lagade jag lite mat, slängde in tvätten, cyklade till affären för att handla och cyklade vidare till Moaaa där vi hade en mys torsdag med film och morötter ;)
Jag är en extrem har jag kommit på, kanske har sagt det tidigare. Har jag fått upp ögonen för något i det här fallet mat så kör jag på det konstant tills jag mår illa av tanken att någonsin äta det igen, just nu står morötter på schemat. Jag köpte en stor påse morötter igår, jag åt två igår med yougurt och så har jag med mig tre idag som jag ska ha på jobbet när jag blir hungrig ;)
¨¨
Mmmmm gott ;)
Perfekta myshörnan hos Moe!
Såg Water for Elephants, har sett den en gång innan men den är fortfarande lika bra!

28/9 Hottest day this year

Igår var det varmaste dagen i år här i Dublin! Det var runt 25 grader varmt kanske lite mer. Hmm vi får inte så varma dagar här som ni kanske förstår. Jag har inget emot vädret alls för att vara ärlig, det är inte så dåligt som alla tror :) men man blir självklart super glad när man får sol, precis som man blev i Sverige.
Anyway!
Tanken var ju att jag skulle jogga när det var så fint väder ute men jag var så jäkla trött när jag kom hem så jag la mig ner för att ta en powernap. Jag är helt värdelös på powernaps, för jag sov i 2 timmar! Vakna kl: 19.00 och då skulle jag träffa Christian för att äta buurittooos och kolla film, mys :)
Nu är det en timme kvar och jag får äntligen äta min scones som jag har köpt. Jag har haft den framför mig hela dagen nu och lovat mig själv att vänta med att äta den tills det är exakt en timme kvar tills jag slutar. Jag vet inte riktigt varför jag plågar mig själv på det här sättet :P

Septemer = Summer in Dublin

Det är jätte varmt och skönt i Dublin! Sommaren är här :D Jag förbereder mig hela tiden på att det ska var kallt och tar på mig jacka och sjal hela tiden men det slutar med att jag tar av mig allt det för det är för varmt!
Jag och Moa åt lunch ute idag och njöt av solen och efter jobbet ska jag ut och springa min runda, ska bli så skönt!
Jag har dock ingen mat hemma så kanske borde handla, men det är så tråkigt att göra det så jag skjuter upp det till imorrn istället ;)
Bara en timme kvar på jobbet nu! Yeeey!

Drive? No comments

Igår var vi på bio, tanken var att vi skulle se Jurasic Park men biljetterna var slutsålda så vi valde filmen Drive istället eftersom den har fått så bra respons. Ett tips, gå aldrig efter hur bra respons filmen har fått.
Den var minst sagt speciell, huvudpersonen i filmen sa inte många ord, max 10 ord på hela filmen! Han ser bra ut, ja, men kom igen speak up! Som vanligt när en film på bio inte är så bra så blir jag jätte trött och somnar. Detta hände igår igen, jag lutade mig försiktigt mot Christians axel slöt mina ögon och sov igenom hela filmen, så skönt :p
En kompis Moa, älskade filmen så än en gång, lyssna inte på enbart mina kommentarer ;)

A weekend to remember

Den här helgen har var en bland de bättre helgerna! Det är måndag nu och ändå sitter jag här på jobbet med ett leende på läpparna. En helg att minnas helt enkelt.
Helgen började i Fredags. Vi skulle fira Ruth för att hon hade fyllt år. Även om hon inte ville bli uppmärksammad, ha tårta, ballonger eller en födelsedags sång så fick hon allt detta ändå. Frivilja? Nej, inte den här gången.
Vi började i Moas Mansion och gick sedan vidare till en klub där vi hade bokat bord, Krystals. Alla klubbar här i Dublin brukar stänga kl: 02.00 eller max 02.30 men inte Krystals i fredags, det stängde kl: 04.00 därför stannade vi givetvis till stängning!
Tårtan hade ljus men Ruth var snabb på att blåsa ut de och ta bort de.
Koncentration till 100!
Trixning med ballong är ett måste! Tre sjärnor på detta ser ni här nedan!
Och så tog det roliga slut... dags att gå ut!
Festen fortsatte på nästa kamera lins!
Denna kamera är i Sverige nu så jag antar att det som hände här efter i Dublin stannar i Ruths kamera ;)
I Lördags var jag med Marcel på Zoo! Jag har velat gå till det Zoo:t ett bra tag nu men har aldrig fått chansen. I lördags var det ca: 23 grader varmt hela dagen därför fanns det ingen ursäkt att inte gå!
Sötapa!! Jag har kommit på vad min dröm är, det är att få hålle en sån här liten sak!
Nästa dröm är att ta hem den och behålla den men jaaa drömmar är väl till för att drömmas ;)
Efter Zoo:t gick vi hem till Marcel för att käka, baka cookies och kolla på film.


Ser lovande ut!

Det vi inte hade räknat med i ekvationen var att de har en tendens att växa när de är i ugnen ;)

Men som alltid (nästan iaf) det är ju inte utsidan som räknas eller hur ;)

Filmen vi såg var "UP", det var den absolut mysigaste filmen jag sett!


Söndagen började lite segt men blev till det bättre sen.
Var på bio på kvällen med Christian och såg Waaaarriiooor! Den var så sjukt bra! Man var så inne i filmen och typ nervös! Det var dock en riktigt killfilm, de tjejer som var där 3, var där med sina pojkvänner! Det är nog namnet som gör det men tjejer, lyd mitt råd, se den!
Om inte för filmen så för.... ;)
På väg till bion så såg vi en vägg där det stod "I am afraid" och då har människor skrivit in vad de är rädda för. Ännu en sak varför jag gillar Dublin, det finns alltid något nytt att se även om man har gått förbi samma ställe 100ggr om.

När man står och läser vad alla har skrivit så kan man inte hjälpa att tänka vad på man själv är rädd för.
Finns massor med saker men om man ska välja en sak så är jag rädd för vad som ska hända i framtiden, att det inte blir så som jag har tänkt ut att det ska bli.


One tum up and One down

Jag var på bio igår med C och några kompisar. Vi såg en film som alla som vill ha ett gott skratt måste se! Den är så sjukt rolig! Jag med resten av bio salongen skrattade ut högt flera ggr under filmen! Det var en film som man känner sig bra efter att ha lämnat salongen, man har ett leende på läpparna. Denna härliga film heter The change-up! Se den! Det ska jag iaf göra (igen;))!
¨¨
Sen har vi en mindre bra film. Jag gillar typ alla filmer men den här... Ja vad ska jag säga. Den var så långtråkig att jag bokstavligen somnade i bio salongen. Jag blev sjukt besviken för den ser ut att vara hur bra som helst men inte min typ av film helt enkelt. Marcus en kompis älskade den och skulle vilja se den igen. Tinker Tailor Soldier Spy, smaken är som baken ;)

Birthday kid! Ruuuth!!

Idag är ingen vanlig dag nej för idag är det Ruths födelsedag! Hurra hurra Hurra!!
Idag fyller Ruth hela 23 år! Oouuff!
Vi kom fram till att det är den bästa åldern. Man ses inte som för ung när man ska söka jobb men man är inte heller så gammal så att folk förväntar sig att man ska ha uppnått någonting.
¨
Vi ska därför fira Ruthski på fredag för att hon fyller denna perfekta ålder. Ett bord är bokat på Krystal och champangen är redo att poppas. På fredag ska klackarna och party klänningen på!
¨
Köpte en muffin till Ruthisen dagen till ära!!

Tuesday!

Igår var jag ute och sprang! Jag sprang samma runda som alltid på 9,3km, den här gången gick det lättare att springa och jag kände mig så stolt efteråt! Det är rätt milt väder här i Dublin fortf så det känns så skönt att vara ute och träna. Sen så vill jag ha långa och smala ben, det känns som den rundan hjälper mig en bit på vägen ;)
¨¨
Det har varit jätte lugn dag idag så jag har passat på att söka massa jobb! Jag har sänkt mina kriterier lite, från att bara sökt Manager jobb (där de kräver minst 4 års erfarenhet och lite därtill) så har jag nu sökt lite lägre positioner också hehe, vadå ha höga tankar om sig själv? Jag? Nej nej! :p
Jag hittade ett coolt företag som jag inte ens hade tänkt på tidigare, jag hoppas de hör av sig för om de har en bra position åt mig kan jag tänka mig att flytta vart som helst för att få det ;)
¨¨
Jag pratade med mamsen igår också! Saknar henne så! Bara 3 veckor kvar så ska vi mötas upp i London ;)

Another calm weekend!

Ännu en lugn helg för mig har paserat förbi! Jag har börjat uppskatta de här lugna helgerna. Man hinner med så mycket mer och är så mycket piggare.
I lördags morgon mötte jag upp Ruth och Moa för att gå en power walk. Moa mätte ut hur lång vår runda egentligen var eftersom vi går den varenda gång vi är ute och powerwalkar. Slingan var 9,3km! Helt vansinnigt långt!
Livliga diskutioner (från Ruths sida)
Det var ett maraton på gång samtidigt som vi gick.
Vi hade definitivt varit med om vi hade vetat om det ;)
Tråkigt nog är vattnet bara för de som är med. Så sjukt törstiga var vi dock!
Efter att ha powerwalkat i en evighet satte vi oss på ett mysigt café och åt brunch!




Efter att ha ätit mig proppfull gick jag och mötte upp C. Vi åt crepe´s och gick till ett café som heter "The Bank". Det är en gammal bank som de har gjort om till ett café nu, rätt coolt faktiskt.
Sen på vägen hem hjälpte C en gammal tant över gatan. Hon var så söt! Hon vågade inte gå över själv för hon tyckte bilarna körde så snabbt!




2 interviews, 2 job offers

Jag har varit på två intervjuer sammanlagt, det har kännts som mer men det är nog för att de har haft flera steg.
I fredags fick jag reda på att jag fick jobbet hos båda företagen. Egentligen skulle jag blivit glad över detta men problemet är att man måste börja med kommission hos båda företagen. Sen när man fått en högre position eller när de ser att man förtjänar en högre position så får man en bas lön.
Jag hatar komission, verkligen hatar det av hela mitt hjärta! Jag blev därför så sjukt besviken när de sa detta! Jag funderade under hela helgen vad jag skulle göra och kom fram till att så länge de kör enbart komission så är svaret tack men nej tack. Jag skrev ett mail till de och sa detta och frågade om det gick att förhandla? Troligtvis kommer de säga nej :P men vad har jag att förlora?
Vi fick även ett mail idag att vi kan söka det här jobbet som vi har men i Sverige när de flyttar tillbaka kontoret dit. Mamma och resten av gänget hade säkert blivit jätte glada över det här men jag trivs så bra här i Dublin och att bo utomlands så det tar emot att söka.. Men man kan ju alltid ha det som back up plan. Har en del andra planer i mitt huvud också men dessa avslöjar jag när jag vet lite mer ;)

Time for some reading

Igår köpte jag en bok! Jag har nog bara köpt en bok i hela mitt liv som jag faktiskt vill läsa och den var inte alls bra :/ Men igår var jag tidig till intervjun så då fick jag gå runt lite och fastnade i en bokaffär. Missuppfatta mig inte nu, jag har läst massor med böcker men jag har alltid lånat dem av kompisar.
Jag köpte en bok från Marian Keyes, jag gillar den författaren. Dock så visade sig att Moa hade exakt den boken hemma! Jag fick låna den av henne och åkte tillbaka och lämnade tillbaka min bok! 8 euro tillbaka och jag hade råd med lite mer mat för dagen ;)
När vi var påväg till bokaffären så hittade Ruth den perfekta platsen för henne själv

Alot going on!

Igår var jag på min fjärde intervju för ett sälj och marknadsföringsföretag.
När jag gick upp för trappan till byggnaden hörde jag hög musik och tänkte direkt att detta kan bli kul. När jag kom in genom dörren så var det jätte mordern inredning inte alls irländskt utan mer mot det skandinaviska hållet med glasdörrar och röda väggar och fina fotöljer. På väggarna i lobbyn var det stora stora tv apparater som hade MTV på hög volym och där satt det ungefär 20 pers och väntade. När jag såg hur många det var så visste jag att detta måste vara grupp intervjuer. Min första tanke var, åh nej! Damnt it! Jag intervjuades tillsammans med en man, efter ett litet tag tackade killen som intervjuade den andra mannen som var med mig för att han kom och bad mig sitta kvar. Jag fick sitta kvar eftersom jag hade skrivit på pappret att mitt mål var att bli manager och han sa att det var precis sånna personer som de var ute efter.
Senare på eftermiddagen runt 6 tiden ringde de tillbaka och sa att de valt ut de top 20% som skulle komma tillbaka för en andra intervju och jag var en bland dem. Idag kl: 11.30 ska jag då ha en andra intervju whooop whoooop!
Det blev den här outfiten igår ;)
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Igår kväll så gick jag också till en goodbye party. Det var en kompis till C som skulle flytta tillbaka till Danmark så hon hade en hejdå fest. Vi var bara där en timme kanske men det var trevligt.
Det var ett rätt fräckt ställe. När man kommer in så verkar det inte alls speciellt men sen så går man ut på deras bakgård och kaaboom! Alla väggarna var täckta med graffiti målningar, coola graffiti målningar. De hade ett biljardbord och man kunde köpa ungsbakad pizza. En cool pub helt enkelt!
The Bernard Shaw, www.thebernardshaw.com

3:e Interview what to wear?!

Idag var på min andra intervju.
Det blev upp till mig om jag ville ta jobbet eller inte.
De sa att alla måste börja från scratch vilket är fair enough tycker jag eftersom jag är väldigt målinriktad, men det är enbart på komission! De sa att de ska anställa massor med säljare men att de också letar efter några som kan ta manager rollen. De skulle ha 5 kandidater till detta och jag var en bland de 5 som de ville ha som manager över ett område. Då skulle självklart även lönen bli högre och ingen komission. Det var väldigt smickrande att höra att de vill ha mig som manager men det skulle ta ca: 10 månader att bli det. Så jag är osäker på om jag ska ta jobbet, jag vill inte jobba på komission!! Vi kom i alla fall överens om att jag skulle ringa tillbaka till honom om några dagar då jag funderat på det.
När jag var klar med den intervjun ringde ett annat företag hehe väldigt bra tajming måste jag säga. De sa att min ansökan kom in lite sent men att Direct Managern hade kollat på mitt CV och ville ha mig på en intervju :) Så tredje intervjun är nu bokad för imorgon kl: 10.00am.
Men problemet är nu vad jag ska ha på mig?!
Vänster eller höger? Höger eller vänster? Hmmm...

Documentaries is the shit

Jag har fått in en till intervju!
Det här är också ett företag som har hand om marknadsföringen åt andra företag, verkar det som i alla fall.
Jag skickade ut CV.et igår på morgnen och fick ett samtal kl 16.00 där mannen i luren undrade om jag kunde komma på intervju imorgon (idag). Det går undan här!
Intervjun är bokad 15.30 idag :)
Jag bokade taxi idag som kommer 15.00 och kör mig till stället. Kul med intervjuer!
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Igår kväll så skypeade jag lite med mammsen och pappsen. De måste köra värsta förberedelserna för att vi ska ha skype dejt. De måste kolla så att skype funkar typ några timmar innan, sedan kolla högtalarna, microfonen hehe så söta.
Efter att pratat med dem i ca en timme så åkte jag hem till C. Han hade en bra sida där man kunde streama dokumentärer så vi kollade på det hela kvällen. Man fastnar så lätt för dokumentärer, jag gillar det.
Vi kollade på en där det var en man som hade jobbat som hitman (dödat för maffian och fått pengar för det). Han hade gjort det i ca: 30 år utan att bli påkommen. Men sedan började han göra misstag och åkte dit. Helt sjukt.
Jag kommer inte ihåg vad det var för sida, men jag hittade två andra sidor som verkar bra de också:

Monday 12/9

Igår (måndags) var jag på möte med en rekryterare från Manpower.
Vi gick igenom vad jag skulle vilja ha för jobb och hon antecknade lite saker från mitt CV och gav mig lite tips som jag kunde ändra på, på mitt CV.
Hon sa att hon hade en advertising position i tankarna men hon måste kolla om den positionen fortf är tillgänglig. Vi kom överens om att hon skulle höra av sig om hon hittar något.
Sen så avbokade jag en intervju som jag skulle ha idag. Jobbet kändes inte så motiverande även om det var för ett stort företag. Nu när jag vet att vi får stanna på HP tills den 31 Januari tänker jag bara gå på de intervjuer då jag faktiskt vill ha jobbet.
Efter jobbet så gick jag ut och sprang. Jag har ingen aning om hur långt jag sprang men jag var ute i en timme. Kanske 8km lr något sådant, det var riktigt långt iaf. Jag kunde inte känna mina ben efter det, det gjorde ont när jag satt ner till och med.
När jag hade sprungit färdigt lagade jag lite mat och sen gick jag till Moa där Ruth och hon väntade för en mysig filmkväll. Vi la oss i Moas säng och kollade på P.S I love you. Jag älskar den filmen.

Better late then never

Nu har jag inte skrivit här på några dagar, har haft rätt fullt upp.
Förra helgen var en lugn helg, tror aldrig att jag tagit det så lungt som jag gjorde den här helgen. Helt utvilad nu =)
Chillade i parker, var ute och sprang vid stranden, gick på bio, drack lite Mojitos, åkte ut till Howth (en liten ö 30 min från Dublin) och åt en bättre lunch... Med andra ord, en bra helg!

Stevens Green Park
Parken på Trinity College
Såg den här filmen i fredags.
Den var bra! Hon är så jäkla smidig i filmen helt sjukt.
En bra action film som är värd att se!
Innan bion gick vi till The Church och drack lite mojitos! Det är ett coolt ställe. Byggt som en kyrka med orgel och allt men det är en bar, club, restaturang :)







I söndags fick jag frukost på sängen =) Varma scones med blåbär och hallon och en kopp te på det.
Mmmmmmm gott!

Sen vid lunch åkte vi till Howth och åt lunch.

Förrätt
Tiger räkor doppade i vitlökssmör och sallad till det.

Huvudrätt
Laxfilé med småpotatis och ärtor i någon god sås. Det var så himla gott.
Jag blev så mätt att jag inte åt något på hela dagen eller kvällen efter det :p


En toppen helg!

Friday interview - Check!

Idag var jag på intervjun för ett företag.
De är ett företag som sköter marknadsföringen åt andra företag och de fixar även kampanjer åt olika företag och event, ja vad nu kunden än vill göra för att öka försäljningsiffrorna. Så de söker nu någon som kan ta på sig rollen som manager i Dublin för de finns i U.K och nu har de startat upp lite kontor i några orter runt om i Ireland.
Det som jag gillar med detta företag är att de har en kund och tar hand om den kunden tills dealen är gjord, sen går de över till nästa kund. En annan sak som jag gillar är att de har face-to-face försäljning så man åker och träffar kunden och pratar om olika möjligheter osv.
Om jag skulle få det här jobbet skulle jag bli världens lyckligaste!!
Intervjun gick bra tror jag, de säger ju aldrig något så det är så svårt att veta. Men han sa att han hör av sig i början på nästa vecka om jag klarat mig genom första intervjun!!
Håll tummarna!! :)
(Outfiten inför dagens intervju ;))

Taco wednesday

Igår hade jag och Ruth äntligen vår taco kväll. Vi har planerat den där kvällen i evigheter men igår så fick vi lön och taco kvällen var spikad!
Det var hur gott som helst! Tacos är min favvo rätt! Jag skulle nog kunna äta det varje dag :)
Vi åt nog för 3 pers igår kväll, vi åt så mycket så att jag kännde mig proppmätt när jag vaknade imorse!
Ruth gjorde guacamolen från scratch! Den blev helt perfect!
Jag stod för hackning av grönsaker, som vanligt får jag den uppgiften!
Antingen hackning eller röra om...
Och så blev det tomt på tallrikarna och i skålarna!
Efter att vi hamnat i matkoma la vi oss på min säng och kollade på filmen Super Bad på min plutt dator :p


Love the sponsorship

Som de flesta kanske redan vet är jag sponsrad av tennis märket Babolat.
Eftersom jag inte spelar så mycket längre har jag ett B-kontrakt med de nu,  hade ett A-kontrakt förrut. Jag kom på en kväll att jag hade pengar över från A-kontraktet ca:2000SEK så jag beställde 3 t-shirts och 3-linnen som jag kan ha när jag tränar, detta kostade sammanlagt 0 SEK hehe älskar de där sponsrings kontrakten.
En annan sak som jag älskar är att ha proffsiga träningskläder på mig när jag tränar, jag kan bara tala för mig själv men jag vet att jag tränar mycket bättre då och ger mer om jag känner mig fin!

Interview on friday =)

Jag har fått in en intervju på fredag! :D
Om företaget och arbetsuppgifterna är som det står i beskrivningen så kommer detta bli super duper bra.
Jag har nu skrivit ut mitt CV och personliga brev som jag ska ta med mig till dem, hehe väl föreberedd? Yes indeed. Berättar mer efter intervjun på fredag!

The search for jobs

Igår kväll var det dags att skicka ut lite CV:n!
Ruth kom hem till mig och vi satte oss ner med varsin dator och sökte efter lite roliga jobb. Med gott te (äpple och kanel smak) och Sex and the City i bakgrunden så blev kvällen väldigt mysig!
Det finns ganska många roliga jobb annonser här i Dublin som jag skulle kunna tänka mig.
Sen kom jag på att jag måste gör mat till imorgon!
Det blev att börja rulla köttbullar! Luktade jätte gott när jag tillagade dem.
Det återstår dock att se hur de smakar när de är dags för lunch idag :)

Weekend 2-4 September

Den här helgen har jag gjort lite olika saker.
Fredag
Jag hade möte med Oliver som jobbar på rekryterings firman CPL. Det var rätt skönt att träffa honom och bara prata face-to-face för vi har endast haft telefon kontakt innan. Han sa att jag inte behövde vara orolig, att jag kommer få ett jobb med mitt cv. Det var skönt att höra, en annan sak som var bra var att han hade ett stort företag som ville anställa, eftersom inget är officielt än så kan jag inte skriva vilket. Men han sa att han definitivt kommer lägga in mitt cv där så får vi se vad som händer. Jag kommer däremot fortsätta att söka andra jobb också, kan inte förlita mig på en person bara!
Det var även utgång i fredags. Riktigt skoj var det! Vi gick till en ställe jag inte varit på förrut. Lillies Bordello, ett ställe där kändisarna hänger. Stället var fint och det var roligt att ha varit där men ack så överskattat!
Ett plus i kanten för Füsball bordet dock!

Lördag
I lördags gick vi till Olle, Moas och Ruths kompis. Han bor i en företagslägenhet där de har pool och ångbastu. Så vi gick dit och badade och bastade lite, jätte skönt! Sen så var jag med Christian på kvällen :) <3
Söndag
Igår åkte vi ut några stycken till en outlet som ligger i Kildare, en halvtimmes tågresa från Dublin. Det var grymt bra, jätte billiga och fina kläder på Ralph Lauren och min favvo affär var också där Jack Willis som också hade låga priser! Jag hade dock inte så mycket pengar (lönen den 7e är väldigt behövlig och efterlängtad!) så jag köpte bara ett par långa spring tights för 24 euro!
Det var jätte smidigt att åka dit, tog tåget och sedan vänta på en shuttel buss som körde oss till stället
Som vanligt i Ireland så började det spö regna från ingenstans...
...lika snabbt som det började regna, lika snabbt blev det också strålande solsken!
Sen blev det dags för lite Starbucks
Jätte gott te hittade jag, camomill orange! Värt att testa!
Jag tycker att affärerna är så himla fina här i Ireland, jag älskar när de lägger ner lite extra omtanke på inredningen och inte bara lägger fram kläderna på ett vitt bord och har ett svart skynke för omklädningsrummen.
HACKET har förstått grejen, de har sytt tyget som tyget på en kvaj, har fina tapeter och massa fina gamla fotografier i hela butiken .
Tror den här butiken hette Superdry, hade häftig belysning och gamla bensindunkar lite här och var.
Ted Baker har alltid lite lyxig inredning. Jag gillar lamporna de har i taket!
Älsklingsbutiken Jack Willis kan man alltid lita på att de har fin inredning i alla deras butiker.
Sen var det slutshoppat. Jag måste tillbaka i oktober igen för då har de gjort nya inköp och då har jag förhoppningsvis mycket mer pengar på kontot ;)
Kanske märks det vilken favvo affären var för dessa herrar :P
Lite ordlekar är alltid lika kul ;)
Sen blev det en promenad hem från tågstationen!
På kvällen gick jag med Marcus och Christian och åt buritas på ett nyöppnat ställe.
Det var så himla gott helt galet!

What to do?

Idag är det väldigt lugnt på jobbet. Det är märks att det är fredag. Eftersom jag har hand om mitt-Sverige är det extra lungt för mig.
Jag letade efter roliga saker man kunde göra på jobbet, av en slump öppnade jag Christoffers låda (Christoffer har flyttat till en annan avdelning) och titta vad jag hitta:
Jackpot!! Knäckebröd och kortspel!
Det blev att knapra på lite knäckebröd och spela kort med Moa och Jonas som inte heller hade så mycket för sig.

The super dish

Jag har berättat om min super maträtt som tar 5min att göra ett flertal ggr nu.
Eftersom jag är ny med allt som har med matlagning att göra är jag hur stolt som helst över mitt lilla påhitt.
Det har nog märkts för jag har berättat detta för alla minst två ggr, jag börjar själv känna att jag börjar bli lite jobbig. Så därför lägger jag upp bilden på den så är det slut snackat! ;)

Summer weather in Dublin

Idag när vi skulle äta lunch såg vi att det var jätte soligt ute! Det är värsta sommar vädret 1 september. Jag trodde sommaren var över men icke sa nicke!
Jag ringde Oliver på lunchen också, han ville träffa mig så att vi kunde prata lite. Vi bokade ett möte imorgon 17.15 ;)
Allting går bra när det är soligt ute!

Ängen vid HP byggnaden. Det springer runt massa små kaniner här.
Målet är att fånga en sista dagen här på HP ;)
Moa njuter av sitt vitlöksbröd :P

Feel gooood

Jag gillar när jag har mycket saker att göra jag känner mig levande då.
Igår på jobbet var det väldigt mycket att fixa. Jag har nu skapat 2 offerter för HP. Känns bra att veta att man drar in pengar till företaget och spec när man ser summan ;)
-
När jag kom hem tog jag cyckeln och åkte och handlade. Har nu börjat dricka Actimel varje morgon. Jag gjorde det i Sverige och blev verkligen aldrig sjuk så jag hoppas på samma effekt nu!
Efter storhandlandet (hela 25 euro, mat för 2 veckor) kollade jag igenom mitt cv och cover letter, min älskade syster hade lagt ner tid att hjälpa mig finjustera det. Jag skickade iväg det till Oliver, rekryteraren, som nu letar lite jobb för mig, ska ringa han på lunchen och kolla vad han har att erbjuda.
Efter detta var det dags för power walk. Gick hur långt som helst och snabbt i en timme, kändes jätte skönt när jag skulle lägga mig sen!
Till min lycka hade jag varmt vatten igår kväll också. Det är en timer som man måste ställa in som jag inte hade en aning om hur den fungerade. Igår fick jag träning i hur den funkar yyeey.
Hur lätt är det att förstå sig på den här när man aldrig har sett en sån innan!
Man ska tydligen dra ut två piggar den tiden man vill ha varmt vatten, exciting stuff!

RSS 2.0